Goedkoper in de lak?

De afgelopen weken vol regen, vorst en zelfs sneeuw zijn een aanslag geweest voor de buitenkant van het huis. Vooral houtwerk heeft het flink voor de kiezen gehad, al helemaal als het al voor schilderwerk in aanmerking kwam. De winterschilder helpt.

Tot 21 maart

Nog tot en met 21 maart kun je voordeel halen door een winterschilder aan het werk te zetten, zegt de website www.schilder-weetjes.nl. Een voordeel dat volgens de website tot wel dertig procent kan oplopen. Dan moet je nu natuurlijk niet meer te lang wachten, want 21 maart is het tenslotte zo. Gelukkig is er in deze tijd van het jaar een grote kans dat de schilder op korte termijn kan.

Buitenwerk

Tegenwoordig is de winterschilder er immers ook voor buitenwerk. Moderne lak droogt snel en is bestand tegen lage temperaturen. Bovendien zijn er materialen die het buitenschilderwerk goed beschermen tijdens de werkzaamheden. Ook voor het binnenwerk is de winterschilder te porren, eveneens tegen lagere tarieven omdat de agenda van de schilder in deze periode merendeels niet echt dik gevuld is, aldus de website.

Goed idee

Al ga je voor een later tijdstip, een professional inhuren is sowieso een goed idee. Veel mensen hebben nu eenmaal niks met hoekjes en gaatjes schuren en eindeloos met een kwast langs het houtwerk strijken. Al helemaal als de eerste verdieping en het dakraam meegenomen moeten
worden: werken op een ladder is niet alleen onhandig, het hoort zelfs bij de meest voorkomende huiselijke ongevallen.

Waarde

Allemaal redenen om eens serieus te onderzoeken wat het professioneel schilderen van je woning nu helemaal kost en wat dit oplevert: goed schilderwerk komt de waarde van je huis ten goede. Bovendien scheelt het onderhoudswerk en voorkomt het rot en lekkages als gevolg daarvan.

Buren

Schilder-weetjes.nl heeft meer tips die geld kunnen besparen. Zo wordt aangeraden om meerdere offertes aan te vragen. Dit zou tot veertig procent kunnen besparen. Of organiseer het schilderwerk samen met de buren: je bespaart dan onder andere op voorrijkosten, steigerhuur, materiaal etc. Dit
zou opnieuw zo’n tien procent voordeel kunnen opleveren, aldus de site.